COSIER - Reggeliző készlet


A tárgyegyüttes azonnal felismerhetően anakronisztikus és ezáltal provokatív. Döntés elé állítja felhasználóját a gyorséttermi étkezés és a meghitt családias reggelik hangulata közt.

A fonás excentrikussága izgalmas játéklehetőségeket rejt a teríték kialakításánál, osztottsága pedig a vizuális humor újabb dimenzióit nyitja a sokrétű dekorálhatóság terén is.

A funkcionális összeállítás a modern mai asztalkultúrának kíván megfelelni, (play setting) fontosnak tekintem a variálhatóságot, ezért az egyes elemek szerepe nem mindig konkrét, inkább multifunkcionális.

Ezek első sorban, abban az esetben érvényesülhetnek, ha a készlet az OSIER formaparktól függetlenítve kell, hogy megállja a helyét hiszen természetesen ez is lehetséges.

Folyamatosan foglalkoztat a probléma, hogy az esetleg kevéssé dekorált tehát alacsonyabb árfekvésű MODERN Herendit mitől lehet mégis felismerhetően Herendivé tenni, mi különbözteti meg az olcsó tömegárútól. A fonás modern formához komponálása erre a kérdésre is megfelelő válasznak kínálkozott. Akár egyetlen csíkkal is dekorálttá tehető, mégis egyértelműen hordozza kézműves jegyeinket és egy újfajta sajátos eleganciát, fellazítva akár egészen meghökkentő színkombinációkkal.

Ennek ellenére dekorálhatósága rendkívül gazdag és a forma fonás általi osztottsága, különösen kedvez a variálhatóságnak.

A készlet neve

A „COSIER” francia szó jelentése a rím és az egyetlen betű különbség ellenére lényegesen eltér az „OSIER” „kosárfonás” jelentésétől. Meghittséget jelent mely kiválóan fémjelezi a herendi porcelánok által képviselt életérzést, rámutat ezen érték szükségességére életünkben.

   A nyelvi humor egy újabb fordulatát alkalmazva a „cosier” szót egyfajta Co-Osier ként is felfoghatjuk, mint az elődkészlettel vállalt társulást, közösséget, átmenetet, hogy a „ko” előtag szinonimáit idézzem.

© 2012 Meixner Etelka

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36 20 448 6568

ecce HOME - ceramics

- WEBSHOP -