Blog

TENT London design kiállítás

Comments: (0)

Idén először jelent meg a TENT London design kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra. A lakberendezés világának legrangosabb nemzetközi expóján Meixner Etelka formatervező művész legújabb tárgyai képviselték Herendet, illetve Magyarországot.

A TENT London a design életben igen magas presztízsű kiállítás, egyfajta houte couture a lakberendezésben, formatervezésben, mely a következő évek fő csapásirányait határozza meg. Gondolatébresztő csomópont, kreatív irányjelző, ha valaki a legfrissebb kortárs design irányokra kíváncsi.

A magyar standon – mely a Shapes of Hungary nevet viselte – tíz design stúdió, cég, illetve formatervező mutatta be rendkívül progresszív, előremutató munkáit. Ez egyébként a londoni vásáron elsőrangú kritérium is, hiszen itt azok állítanak ki, akik a divatot diktálják. Éppen ezért hangulata nagyon friss, új, már-már futurisztikus: eddig soha nem látott tárgyak, ötletek, anyagok és ezek kombinációi szerepelnek itt.

A Herendi Porcelánmanufaktúra termékei, az excentrikus tálak, a „Gyöngyös készlet” és a fényáteresztő (litofán) leveles lámpák iránt igen nagy és komoly érdeklődés mutatkozott.

A látogatók jelentős része hallott már a Herendiről, tudta legfontosabb ismérvét, hogy kézzel készül, illetve hogy az egyedi porcelán tárgyak mekkora értéket képviselnek.

A moszkvai design tanács képviselője Irina Gordeeva aki egyben a moszkvai Salon luxus lakberendezési magazin főszerkesztője, stábjával hosszasan fényképezte a tárgyakat egy oroszországi megjelenést előkészítve.


 

© 2012 Meixner Etelka

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36 20 448 6568

ecce HOME - ceramics

- WEBSHOP -